divendres, d’octubre 24, 2008

Avui els toca als ossos


Molt bé, ja tenim el caçador de "turno" provocant controvèrsia dins el meu caparró. I ja vaig treure el tema al post dels estornells. En aquest cas, resumint, és el mateix. Ja haureu sentit la notícia, no? La historieta se situa al pirineu aranès. Segons explica el caçador (l'individu atacat), el paio es troba un ós i enlloc de no fer res o fotre el camp (per cert, com va fer el seu gos... aviam qui era més intel·ligent?), pensa que el millor que pot fer és espantar l'os cridant a viva veu. Total, que l'ós se li llença al damunt, que l'ataca, etc etc (segueixo dient que aquesta és la versió del senyor caçador. Ah! I l'altra cosa que fa el senyor és disparar al cel...

En fi... Que després del que ha costat reintroduir els ossos als Pirineus, ara ja estan tots demanant que fotin fora els ossos de la Vall d'Aran.

El mateix que amb els estornells. Els ciutadans no només ens conformem amb les ciutats sinó que volem fer nostres (exclusivament nostres ) les muntanyes. Home! No sigui cas que se'ns mengin els animals salvatges. "Treiem els ossos! Els ossos són molt macos però no poden viure al bosc! El bosc és per nosaltres". Au va!! I què?? Així doncs quin és l'habitat més adequat per als ossos? El zoo?? Les reserves naturals? I jo dic, per què no fem reserves naturals de persones? Així com tenens els pobres nadius americans que queden? Si és que... Si ja ho entenc que pot fer ginye pensar que corres pel bosc i que et pot aparéixer un oso gegant. Però és el que hi ha. Ells hi eren abans que nosaltres (bé, els de la Vall d'Aran no exactament perquè són importats d'Eslovènia). Però en tot cas, en dotze anys de reintroducció de l'ós als Pirineus, aquest és él primer atac a un humà. I el senyor caçador, CAÇADOR, espera que li diguem "ai pobret..." (ara que s'ha convertit en la presa...) Quin fàstic d'humans! Ens haurien de tancar a tots nosaltres i no a ells, per pesats, egoistes i autoritaris, irrespectuosos!


Feu clic aquí per veure el vídeo de l'ós protagonista, gravat per les càmeres ocultes repartides per la zona.






...........................................................................................................

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb motiu del rebombori que està creant l'incident amb l'ós a la Vall d'Aran, i en el que han estat implicats caçadors de la Vall, voldria explicar que jo he presenciat, en aquesta comarca, actes de caça furtiva.
I amb més gravetat, aquests actes de furtivisme van ser tolerats per autoritats locals, les quals van demanar el meu silenci.
Per tant, voldria demanar que, abans de criminalitzar els óssos i obligar a la seva reclusió a parcs zoològics (com demana el Síndic Paco Boya), estaria bé que s'investigués també la possible conducta del caçador afectat, doncs segons els experts els óssos molt rarament ataquen a l'home - només quan es senten amenaçats o acorralats.

Jo mateixa he recorregut sovint les contrades on s'ha produït aquest incident i mai m'he sentit espantada ni amenaçada per cap animal. Contrariament, sí que m'he endut algun ensurt a causa dels caçadors.

I per cert... quants accidents de caça mortals ha hagut als darrers anys? Crec que uns quants.

Anna ha dit...

Una racció molt raonable la de l'ós, està clar que el caçador a banda de fer el ridícul se li va donar una lliçó de sentit comú. El que s'ha de fer és fotre fora al deprededor més despietat,és a dir l'home, del territori dels que hi eren primer.Fotem fora als caçadors!!

L'Agaça ha dit...

De quina manièra l'ors pòt pensar l'actitud de l'Òme, aquel plantigrada que viu dins sos bosques ?
Perqué l'Òme podrà pensar l'ecosistèma pirinenc sense ors ?
Perqué l'economia de l'Òme destrusís lo mèdi ambient, dinca quin punt final ?
Un jorn l'Òme regretarà : serà tròp tard.
La politica es preveire ... e la pedagogia es un saber que podrà ajudar lo politic d'ensenhar un autre viure sobre aquesta planeta.